Thursday, March 7, 2013

166: AMARAH SI PANDIR

beberapa BULAN yang lalu, aku ada perasaan yang 'pelik' tentang sekolah dan profession ku sebagai guru. setelah lama menyimpan dalam hati, aku mula melakar...

tapi entah la kenapa, selepas beberapa bulan, baru aku dapat siapkan apa yang terbuku dihati...

comic ni, bukan untuk mengajar sesiapa...ia cuma menzahirkan refleksi diri yang aku lalui beberapa bulan dulu. aku bukan guru yang baik, oleh itu aku perlu cuba membaiki diri...hampir saja aku berhenti berusaha; istiqamah itu susah, mudah-mudahan dengan wujudnya comic ini, aku dapat ingatkan diri sendiri: perjalanan memperbaiki diri sendiri itu masih panjang...

doakan aku dapat lukis lagi comic..doakan juga lukisan ku ni dapat memberi sedikir faedah.
selamat membaca: 
ps: maaf semua tulisan ditulis manual. mungkin terlalu kecil. u can open the image in a new tab and enlarge it. 
untuk info lebih lanjut, sila buat homework sendiri berkaitan 'marah dalam Islam'.

15 comments:

azreen chan said...

Wuu. Ini bagus ni Waz.
Kalau hati selalu marah dan tidak tenang, belajar tenangkan hatinya duluan, kemudian boleh perlahan2 share dgn org lain juga harapnya.

Iya kan, sy juga dari broken family, hidupnya banyak marah2, tapi ini semua proses hidup, sy belajar mengawal hati tidak tenang ini.

Nangis dalam hati, wuwuwu, lepas itu esok usaha lagi.

Thanks Waz <3

Sicher said...

In this comic:

'Waz's rage face'

waz said...

azreen:I didnt know u r like me too...but u turned out ok ba azreen:D
nangis dlm hati esok cuba lg....sy suka itu!!
thank u to u too

sicher: aarrrggghhhh!
heheheh glad to hv u back!

nazha anua said...

kisah benarkan ni?

wah smartnya doodle ni..
sarat dengan pengalaman dan pengajaran:)

waz said...

ya kisah benar heheh
terimakasih byk2 krn sudi membaca ♡♡

HEMY said...

niceee

waz said...

thank youuu

Jamal Ali said...

Semoga Allah mengurniakan kekuatan dan kesabaran kepada Cikgu. ^_^

Jamal Ali said...

Tambahan lagi:

Apa kata cikgu beri kepada anak-anak murid cikgu komik doodle. Bagi mereka tahu apa perasaan cikgu kepada mereka - terutamanya anak-anak murid yang 'berkenaan'.

InsyaAllah, keikhlasan hati cikgu untuk mendidik mereka akan memberi hasil yang baik.

Saya sentiasa doakan kejayaan cikgu dari sini. ^_^

Lia said...

Setiap hari dalam kehidupan kita ialah mujahadah. Berjihad melawan nafsu itu lebih besar daripada berjihad di medan perang. Jom sama sama jihad :) Good luck kawan, selagi kita letakkan semua padaNya, InsyaAllah kita boleh buat. Sama sama kita ya :)

waz said...

Salam encik jamal n lia :D

terimakasih atas sokongan n nasihat dr kalian ♡♡♡
sy rs lebih bersemangat heheh insyaallah encik Jamal, kemudian sy akan berkongsi komik ni dgn mereka heheh

nanadhoi said...

Nice sangat!
semoga hati anak-anak murid cikgu akan lembut satu hari nanti.:D

waz said...

terima kasih :D:D:D
insyaallah, sy pun harap bgtu! hehe

.::: mr IQ :::. said...

walaupun komik ni bnyak perkataan, tp nice kalau baca.. susah nak buat komik yg banyak perkataan, tp org nak baca dgn tekun..

komik yg best.. boleh la jadi inspirasi utk sy buat komik yg seterusnya... wahaha

waz said...

kikiki true...sy akan cuba kurangkan perkataan2 dlm komik seterusnya :D :D

selamat berkaya encik mrIQ