Tuesday, March 27, 2012

147: putus asa

putus asa ialah 'topik' yg slalu dtg dlm fikiran ak. it comes in many ways, in many forms. i gave up in several occasions, but Alhamdulillah, i never given up my life. although i hv thought abt it a few times in the past...im not proud of it.

as promised by Allah, kita akan d datangi dgn ujian2 dlm hidup ni. ujian2 ni lah yg akan buat kt perbaiki diri; if we see it through positive perspectives, that is...as they say; what doesnt kill you [should] makes you stronger, kan? tp, knp...knp kdg2, kt lemah semangat sgt...?

CONTOH mcm dlm situasi-situasi ni:







ak ckp ni utk dr sndr jg...beberapa minggu lalu pun ada lg bukti ak lemah smgt.aduhh...at times like that, i'd like to remind myself of one person whom i know has an iron heart..my momma hehe



ak harap ak lebih tabah bila suda jadi ibu ni...sbb aku tau, tugas seorang ibu jauh lebih mencabar...Allah, help me, guide me, forgive me...

6 comments:

Sicher said...

Wahh....tangkap terharu tu, last panel. Susah tu nak berhijrah ke negara jiran, silap2 habis harta semua dijual untuk SATU perjalanan.

merahitujambu said...

kita memang di galakkan berhijrah pon..insyaALLAH segala masalah ada penyelesaianya

waz said...

tu la kan...cnt imagine..dia umor 9 tahun lg da berhijrah...huhuhu

waz said...

berhijrah sbb d negara sndr, rezeki susah nk cari...tu yg berpindah negara...tu pun masi kecik...kecik2 da berdepan dgn mcm2 dugaan tp kuat smgt...jd apa alasan utk kt x kuat smgt..huhu

Aujinz said...

setabah seorang ibu.. huhuhuhu

waz said...

skrg baru faham, utk jadi ibu, byk cabarannya..mungkin cabaran2 tu la yg buat ibu2 antara manusia yg paling tabah..