Saturday, October 13, 2012

161: this is an escalator




Hari tu, aku kecewa dengan diri sendiri. sebab kononnya sudah berubah; tak mau marah2 murid suda...tapi lepas beberapa bulan, jadinya aku pemarah kembali...sungguh kecewa.

masa tu lah datang idea buat komik simple ni.

ini nasihat aku pada diri sendiri. sekarang ni tengah berusaha lagi untuk kembali bersabar. hidup ni, kalau mau jadi baik, memang susah...tapi setiap kesusahan akan ada kesenangan dan kemudian ada lagi kesusahan, ada lagi kesenangan dan seterusnya.

its either you want it, or not..
and how bad you want it.

5 comments:

Awok's Kiter Craft (Awin) said...

Salam... betul tu sis. nak jadi lebih baik walaupun sikit jer tetapi amat susah nak kecapi... nak jadi lebih buruk teramat mudah... thanx for the advise, sbb akak pon ngah berusaha untuk jd lebih baik... even kadang2 ya ALLAH, byknya dugaan yg bleh memusnahkan hasil yg telah lama kita kumpulkan...

keep up the good work, be strong... Akak doakan kita sama2 berjaya n beroleh kemenangan nanti :)

Amin...

Sicher said...

*applause*

Teachers, pls print this and pin it on the notice board of your classes!

waz said...

kak awin: yes...sgt susah mau jadi baik biarpun perubahan tu kecil saja...but all things great are hard to get, that is why it's worth more than anything..kan kak?

sicher: ya! that s a great idea :D i'll try it myself..i hope they'll try to understand it

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

sabar ada hadnye, tp marah tak bagus jugak...

waz said...

betul tu dysha...amarah tu penting, cuma cara mengeluarkannya tu, mst berhemah sikit..tu la yg sy lemah tu hehehe