Tuesday, June 28, 2011

120 : the small c

as usual, my comics should be read from top to down, left to right. sorry 'bout that.

aku harap kawan2 aku yg jadi doktor tidak akan jadi macam ini
ada komen lain? mari

ps. this is a test for a series of this called 'the small-alphabets' project

********edit**********
sini ada sedikit kata2 untuk go along with this comic

8 comments:

Alintjelita Jolie, Her Majesty said...

Tajuk, macam kat channel Diva.
The Big C.(?)

:0)

btw, cara diagnos setiap doktor lain. sebab tu kadang2 pergi doktor A dia cakap A, pergi kat doktor B dia cakap B. Usually, government hospital. Faham2 je lah servis dia macam mana.

Mana taknya, doktor belajar kat oversea. Tak kisahlah sponsored or by their own budget. Belajar penyakit yang takde kat Malaysia. Belajar lain, kerja lain. Tu yang banyak misdiagnosed kes.

Hakikatnya, doktor time belajar susah. Time kerja pon susah. Unless dapat masuk private hospital. Memang kayalah. hehe


thats all from my point of view. thank you. :)

waz said...

heheh pjg point of view anda :D i loike..aah..byk boleh diperkatakan pasal isu ni...

i'll save my thots for later. but thank u Alint..:D

n as for the title, nanti akan ada comic menyusul menerangkan pasal nya :>

qasdina said...

komen saya pulakkk... :)
orang2 pandai dlm perubatan islam sudah berkali2 bilang, KALAU kita sudah berkali2 ke doktor, then tdak dapat kesan apa2 kmungkinn besar kita ada sakit dalaman. maksudnya sakit yg melibatkan benda2 halus. sakit bgini tdak la semestinya sakit di buat orang, tp, kita ni hdup ni dgn mkhluk halus, mungkn ada mkhluk ni yg sakit hati dgn kita, n byk sbb lain la yg boleh buat mkhluk2 ni menyakitkan kita. klu dr xdpt kesan sakit kita maka pegila jumpa ahli peruubatan islam and say NO NO to dukun.syirik okeh! :D
sekian. :D

waz said...

heheh betul lia...ada kewujudan makhluk halus yang boleh bertembung dengan kehidupan kita.

nanti sy elaborate lagi pasal pendapat sy ni. :)

serius nda aku, lia? hihihi

Sicher said...

Paling elokla, kalau kita ada member rapat yg jadi dr, senang basa senang kira. Kalau dr yg tak kenal kita, mungkin dia buat derk je. =p

Sicher said...

Oh dan satu lagi. Lecturer microbiology saya pernah berkata

"Makhluk halus..........adalah bakteria dan virus. Kan kecik saiznya? Halus...je. Ha tu la yang membawa penyakit, makhluk halus!!"

qasdina said...

adakah benar apa yg aku baca ini?Waznah memanggil aku dgn nama lia.wahahaha.

waz said...

dulu n skrg pun aku ada member2 rapat yg jadi doktor. unfortunately satu daripada mereka refuse to be my doctor, n yg laen plak belum lulus jadi doktor di spital heheheheh

n yes sicher!! makhluk halus. jadi maknanya, if we look closer, we can find a cure too right?

maslianah.aku akan memanggil mu dengan macam2 nama. hahahaha lia pun comel apa. macam si senah panggil kau kan :> yeyeh!!