Thursday, May 26, 2011

113: diam

kami lingkungan para guru, sesungguhnya, kalau sorang berkongsi tentang situasi nya, mesti disambut oleh guru lain. sorang guru rekemen blog ini. jadi aku pun pergi check it out. oh, aku sungguh boleh relate pada cerita-ceriti nya sebab murid2 aku pun puaka belaka.

tapi sesungguhnya, guru pun banyak kekurangannya. aku akui itu. (aku kurang bersetuju bila ada guru yang melarang aku mengakui kesalahan ku di hadapan pelajar; sebab bagi aku, aku mau mereka jujur dengan diri mereka, oleh itu aku harus jujur dengan diri sendiri. aku mau mereka belajar meminta maaf, oleh itu aku harus meminta maaf jika salah)

eh, meleret pula. tujuan aku cuma mau tunjukkan satu situasi dimana guru nya pula puaka. itu pun kalau dapat difahami..


ps(blog penulisan aku bersawang. baru sedar kenapa. sebab disini makin banyak perkataan)

entri untuk meraikan kemenangan akan datang laen kali :> but thank u for congratulating me hoyehhh

6 comments:

Sicher said...

Yeay cekgu relief! Kalau dia cakap cemtu, biasanya aku keluarkan buku conteng dan melukis, haha

kadang2 dia tanya "Eh awak buat apa tu"

b a m b a m ' s said...

maknanya...buat revision lar cikgu ek..heheheh

waz said...

sicher: kalau relief, ok kot...tp klu guru subjek..adeyh hahah sy pun guilty jugak skali skala. adoi

bambam: revision dengan tekun! heheheheh

cimcili said...

oho..cikgu malas nk ngajar arini eh..

Mr.Kerro said...

Pnh jadi sbb cikgu tu moody, jdi dia suh snyap buat keje sndiri. bgaduh dgn laki dia kot hehe


adess haha.. mmg cikgu releif kan kdg2 dia relif bukan subjet dia ajar, jd dia xtau suh diam je la..hehehe

waz said...

cimcili: ha! betol..sesetengah guru [kadang2] mmg malas ngajar..biarpun tu subjk dia hehehe

mr kerro: hahh betol juga!! moody ja cikgu tu kan..muka masam jaa..hehehe