Monday, February 6, 2012

140: being a penguin

Dulu, aku lihat orang lain mengandung, aku hairan kenapa diorang jalan huyung-hayang kiri kanan. pastu aku cakap dalam hati "kalau aku mengandung, aku akan cubaaa untuk tidak jalan begitu.."

YEAH RIGHT. IT'S only NATURAL!!!

my husband has a small brother aged 3+..hari tu, balik rumah mak mentua, an almost-7hour drive (more bumpy than smooth drive--huhu) i was already 8months.Sedangkan di sekolah pun, budak2 skolah (especially the lower form boys) sudah start mengolok (ejek) cara aku berjalan. huhu

so, its only normal that a curious 3+ year old would ask such thing. sbnrnya dialog sebenar tu terjadi begini:

Waz:
iqbal (adik): "kak tua..." (he calls me this)
waz: "ya..? knp iqbal?"
iqbal: "kenapa kakak berjalan begini?
waz: "sebabbb...kakak--sakit..."

Now that I am a 'penguin' myself, I really don't mind, actually. I love this 'costume'.

4 comments:

azreenChan said...

Ah.. Sy rindu post kamu.
^_^ Harapnya semua berjalan lancar ^_^

waz said...

heheh thank u, azreen. iya, harap2 begitu lah :D doa kan saya :>

khatgrafik said...

Salam,
Sungguh teruja melihat karya2 yang menghiasai blog ini.. Sungguh kreatif..

waz said...

terima kasih..sila dtg selalu ya :>