Sunday, February 12, 2012

145: desperate times call for desperate measures 2: cerita penabak

hidup di asrama di lahad datu, sabah memang mencabar. apa lagi masa tahun 90-an atau 80-an...aku respek la senior2 aku. sebab time aku (99-2004), bekalan air macam makin ok. walaupun masih lagi kadang2 terpaksa memanjat2 tangki lama, berjalan dari flat guru ke asrama (jauh gilak), mandi di sekolah, bangun tengah malam utk tadah air, aku rasa itu sudah cukup ok suda sebab mst jumpa juga air..lepas aku kuar, aku dgr junior2 aku suda makin best sbb bekalan air makin ok...

aku rasa, ini lah yg buat aku hargai air n pandai pakai air paling sikit utk banyak benda ..cuma semenjak banyak air betul ni (di rumah sendiri), aku makin lupa pulak..adehh hahaha

nah, baca sikit cerita: desperate times call for desperate measures 2: the penabak (pencuri air)










banyaaak lagi aku mau cerita..doa2 la inspirasi dan kudrat cukup utk memenuhi buku nota conteng2 ni n buku sketch2 aku yg lain.. :)

8 comments:

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

aduh memg tak boleh tahan kalau mcm ne... kalau da terpaksa nk bt mcmana kan.. sis da ganti balik tak air yang sis amikk 2???

waz said...

hahahaha sbnrnya, sy pun tak ingat kalau sy pernah tabak air dulu dysha...cuma ni ingat cerita yg umum hehehe harap2 klu ada sy menabak air, sy sudah menggantinya heheheheheh

DoodleDesign said...

heheehee...

suker betul nengok kartun2 awak nie.. :)

waz said...

terima kasih! :>

merahitujambu said...

cantik laa kartun awak ni dear.kreatif

waz said...

:D :D heheh dapat pujian dari cik merahitujambu!! :> terima kasih, nanti sy blajar nak colour secomel katun2 merahitujambu :D

Itha Ezumie said...

Kelambatan aku mmbaca..haha aku rs aku pn pnabak jg dlu..hahahahaha

Itha Ezumie said...

Kelambatan aku mmbaca..haha aku rs aku pn pnabak jg dlu..hahahahaha