Thursday, December 9, 2010

eighty: listening (mendengar dengan baik)

most women think this way: "dulu masa becinta, amboi~ dia dengar aku bukan setakat mendengar.siap bagi feedback!..dia pendengar yang baik..sekarang? aku macam bercakap dengan dinding saja"

well, actually, i think it's this way: bila bercinta dulu, dia pura2 mendengar. tetapi sebenarnya cuma kagum betapa cantiknya anda/bahagianya dia mendapat anda. sekarang, kekaguman nya sudah sedikit hilang, tetapi bahagianya masih banyak. cuma tidak cukup banyak untuk pura2 mendengar lagi.

Face it ladies...guys will always be guys. I dare say most (not all) has little interest about us gossiping over who and who and those petty details of how your day went. even they are listening, they just too man-ly to give a feedback on that.

but when guys refuse to listen during 'important discussions' (problems concerning the family and the well-being of it) then that is a different story.

4 comments:

Blood Seeker said...

90% true. hehe

yang 10% yg betul2 listening tu rare. tapi ada

waz said...

hehehe yeah...90% huh? sedih aku tak dapat yg 10% :<

azreenChan said...

i believe so :(

waz said...

awwww dont b sad, azreen...mungkin (kebanyakkan) lelaki tidak expert dlm mendengar, ttp cinta dlm hati x pernah kurng...cuma cara tunjuk cinta antr lelaki ngan perempuan tu berbeza..kan? :> hehe