Wednesday, December 22, 2010

eighty nine: request org vs hasrat diri

This is the final sketch that I did whilst invigilating the SPM.
please click to view clearer.


as of most of my comics; please read from top to bottom, left to right.

Aku sedikit pening dengan menyusun/mem-prioritize kan kerja 'art' aku. macam makin byk request and commission tapi banyak idea yang mengalir keluar yang tiada kaitan dengan request2 itu. bila idea datang; idea tu akan seperti menggigit otak aku sampai la aku keluarkan nya ke atas kertas..so, macammana?

w.i.p kasninah's second portrait. sebab aku tak puas-puas dengan first portrait. i want to make progress; bukan main2 dalam portraiture ni.. :| *muka seryes*

boxersBoy; versi gambar.

beberapa wip lain
1. bearbee's, frisca's, cartoon skecth/doodle (baru rough sketches)
2. "make the most of every idea" for acrylic try-out (baru sketch atas A3 paper)
3. beberapa biji minimomos (baru gunting beberapa biji; itu pun sbb belum dpt confirmation)
4. "ikatan kimia" comic (baru siap penciling)
5. the "marriage" entry (baru first draft and a doodle)
6. a partriotic sketch/doodle challenge by a new friend (blum dapat idea lagi)
7. tidak termasuk beberapa kerja sekolah sbg persediaan sekolah 2011
suka ja kau start buat banyak2 kerja serentak eh waz pastuh tiada yang siap aihh

2 comments:

Blood Seeker said...

yeay comics coming!

aku ada masalah cemtu jugak. idea meronta2 nak keluar. selagi x keluarkan atas kertas dia akan kacau fikiran setiap masa.

waz said...

huhu comic strips pendek saja

betul3...slagi x kuar kan, slagi tu ulang2..tapi bila da pegang pensel, idea tu boleh hilang plak...:(